På kurset inspirerer vi jer til at skrive mere levende med fortællelyst og lethed.
Når kurset er omme ved I, hvordan I løfter jeres tekster og gør dem skarpere, mere relevante og finurlige. Vi kommer omkring kunsten at finde en original vinkel og slå en krog i læserne med stærke rubrikker.
Vi nørder lækre fortællesætninger, der får læseren til at trække på smilebåndet. Og så får I tre gyldne argumenter, som I kan hive frem, når kilderne insisterer på at tale langt, snørklet og klogt for at få alle detaljer, betingelser, undtagelser og nuancer med. Selv i et opslag på Twitter.

Derfor skal du tage kurset

Du kan dit sprog til fingerspidserne. Inge, Else og andre verbalsubstantiver har for længst forladt dine sætninger, du møjsommeligt bygger op med aktive verber og handlende subjekter og korrekte kommaer.

Alligevel mangler dit sprog den saft og kraft, gnist og gejst, som får andre til at læse dem på intranettet og indkassere eftertragtede likes og delinger på SoMe.

Som skribent skal du både være korrekt, ramme tonen og samtidig være modig nok til at skille dig ud. Du kan se, andre skriver med fortællelyst og lethed, mens dine egne sætninger slæber sig afsted henover linjerne. Hvordan puster du liv i dem (igen)?

For at kunne skrive let og legende kræver det indsigt og træning i fortællekunst. Vi lærer dig at arbejde med anerkendte metoder og teknikker for, hvad der virker og ikke virker.

Kurset er for dig

  • Kurset er særligt udviklet til dig, der vil gøre dine tekster indbydende og relevante for din læser (selv hvis emnet er på den tørre side)

Du lærer at

  • Beherske skriveprocessens tre faser
  • Dæmpe din indre kritiker
  • Elske din læser
  • Målrette dine tekster til det relevante medie
  • Fintune din vinkel
  • Skrive æggende, dækkende og vækkende overskrifter
  • Lade dine første sætninger gribe fat om læserne
  • Overraske dit publikum
  • Scanne dine sætninger, så du kan fjerne overflødige ord og endelser med en kirurgs præcision
Grethe Linder Vinther, Kommunikationschef, Nordsjællands Hospital

“En begejstret anmeldelse herfra. Det var en inspirerende dag med super god stemning”

Hvem underviser

Hanne Mølby Henriksen

Hanne Mølby Henriksen

Hanne Mølby Henriksen er uddannet journalist, underviser, kommunikatør og forfatter til bogen ‘De danske legionærer”.

Portræt af Nina

Nina Vinther Andersen

Nina Vinther Andersen er forfatter til bogen ‘Kunsten at tale så alle lytter’. Hun har trænet hundredvis af ledere og medarbejdere i fortælleteknik og er uddannet journalist (DJH), cand.scient.pol. samt trænet i public speaking og storytelling i USA. Hun har blandt andet arbejdet på Politiken, Berlingske og Danmarks Radio, hvor hun producerede dokumentarprogrammer.